Webtrack

Een krachtig Content Management Systeem 

U kon het al lezen: de websites, applicaties en intranetten die we bouwen, maken steeds gebruik van dezelfde software. Maar wat is dat Drupal-CMS nu juist?

Let’s get technical

Drupal is een Content Management Systeem – of kortweg CMS. In mensentaal: software om een website te ontwikkelen, te onderhouden en te bewerken. Het is een oplossing om uw website volledig te beheren. Van de eerste tot de laatste stap.

En Drupal is anders.

In tegenstelling tot de meeste CMS'en, staat Drupal voortdurend open voor verbetering. Dankzij een community van meer dan 720.000 ontwikkelaars, is Drupal uitgegroeid tot het meest gebruiksvriendelijke, moderne en krachtige CMS ter wereld. Open Source, heet dat. Of beter gezegd: er wordt voortdurend aan geschaafd. En daar profiteert ú van – met updates die vanuit de community komen en waarvoor u geen licentie betaald. 

Niets is onmogelijk

Met Drupal beheert u op een eenvoudige manier uw volledige website.  En u niet alleen. Internationale merken gebruiken Drupal voor hun websites. Zelfs het Witte Huis is overtuigd. We willen maar zeggen – Yes, We Drupal.

De kracht van Drupal ligt in modules. Elke module kan in uw website geïmplementeerd worden. En dat maakt de zaken eenvoudig. Zo kan zelfs een drupal CMS omgetoverd worden tot volwaardige webwinkel met Drupal commerce.

Er zijn honderden redenen waarom wij voor Drupal kiezen. De belangrijkste? Omdat onze klanten er gek van zijn.

Historiek

Wat in 1999 begon met een kleine netwerksite voor studenten werd in 2001 officieel gelanceerd als opensourceproject door de Belg Dries Buytaert. Meer en meer mensen geraakten geïnteresseerd en tussen 2007 tot 2008 werd Drupal meer dan 1.4 miljoen keer gedownload van de Drupal.org website. Sindsdien won het een heleboel prijzen en zijn er officieel al meer dan 1 miljoen websites op het internet gebouwd met Drupal.

Onder andere McDonalds, Ikea, het Witte Huis, Fox News en VTM gebruiken Drupal om hun websites, webapplicaties of intranet te bouwen. 

Bespaar kosten op lange termijn

Iets waar naar onze mening te weinig de nadruk op gelegd wordt zijn de grote voordelen van een open source strategie binnen een organisatie. Er is namelijk een trend binnen grote entiteiten om hun ganse online presence op drupal te gaan bouwen. In de afbeelding rechts kan u een voorbeeld zien van een organisatie die voor elk van hun type websites drupal gaan gebruiken om zo efficiënter om te gaan met data binnen een organisatie. We geven een voorbeeld: de Universiteit van Colorado kon hun software kosten van 90$ per student naar 1$ per student reduceren door een complete set van applicaties met drupal te bouwen. Lees het artikel hier

Wat kan je ermee?

Hieronder een oplijsting van wat soort dingen je kan doen met Drupal.

  • Een typische bedrijfswebsite of high-traffic media website en alles daartussen. Bovendien is het systeem uitermate geschikt om te integeren met externe systemen (webservices, ...). en meertalige websites te bouwen.
  • Een subsite platform (multisite): manage meerdere websites op één code en/of theme. Denk aan een bedrijf dat 20 websites heeft voor verschillende producten. Door één codebase scheelt dit enorm in onderhoud. Bovendien kunnen intern medewerkers beter opgeleid worden door de uniforme back-end.
  • Webshops: met de extensie Drupal Commerce (zie ook de links onderaan deze pagina) kan je simpele of complexe webshops bouwen, met al de flexibiliteit van Drupal als voordeel. Een extensie waar veel aandacht voor is en met veel toekomstmogelijkheden.
  • Eén back-end op meerdere domeinnamen (multiple sites). Met Drupal kan je content delen tussen websites. Dat kan bijvoorbeeld door meerdere domeinnamen (url’s) te koppelen aan één drupal installatie. Dan kan je zelf als webmaster kiezen op welke van je domeinnamen je het bewuste artikel (node) wil publiceren. Een voorbeeld zijn de websites van televisiezenders VIER en VITAYA.
  • Een intranet. Meer en meer worden verschillende soorten software binnen een organisatie vervangen door één software: u-weet-wel- welke. Dat geldt dus ook voor een intranet van een bedrijf/enterprise.
  • Sociale-netwerksites: Wat weinigen weten is dat drupal enorm sterk is in het bouwen van sociale netwerken of community portals. Dit wordt vertegenwoordigd door de tak Drupal commons. 

Interessante Links

Filmpje 'Wat is drupal':

 

Nog vragen?